Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Den gode time


Beskrivelse


Ideer, værktøjer og anvisninger til, hvordan læreren i praksis kan strukture undervisningstimen - i alle fag og på alle klassetrin.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2013

af

af

Karsten Boll

d. 14. jan. 2013

God brugsbog for lærerstuderende, nyuddannede lærere eller lærere, som gerne vil have redskaber til at optimere gennemførelsen af en undervisningstime.

Forfatteren, der tidligere har medvirket til Klasse- og læringsledelse (09/47) har lavet en let tilgængelig bog om, hvordan man kan opnå den ønskede effekt i forhold til elevernes læringsudbytte med strukturer og organisering af timen. Forfatteren giver mange konkrete eksempler og anvisninger på, hvordan man kan inddrage eleverne i evaluering af både udbytte, gennemførelse, aktivitetsniveau og egen indsats. Klasseledelse, tydelighed og relationskompetencer er væsentlige faktorer i "den gode time". Forrest har bogen en fyldig indholdsfortegnelse og bagest er der litteraturliste og data om forfatteren. Sprogligt er bogen let at læse. Bogen har velvalgte skemaer og eksempler, som kan findes på www.dafolo.dk/dengodetime til direkte brug.

Der er lavet flere titler om klasseledelse, fx Hvad vi ved om god undervisning (08/44), Klasseledelse - KvaN 90 fra Kvan 2011 og Eleven som aktør (12/08). Denne bog er let tilgængelig med mange brugbare eksempler.

Meget fin bog med mange gode tips til gennemførelse af "den gode time". Oplagt anskaffelse til skolernes samling af pædagogisk litteratur til inspiration for nyuddannede lærere eller lærere, som gerne vil lave om på strukturer. Kan også læses af interesserede udenfor skolen.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 4. mar. 2013

af

af

Helge Christiansen

d. 4. mar. 2013


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 16 (2013)

af

af

Grethe Andersen

Årg. 44, nr. 16 (2013)