Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den grå mand


Beskrivelse


Lille gyser om Asta og Hugo, der møder en tyv i deres hus. De er alene hjemme, og pludselig hører de en tyv. Den handler også om et gammelt hus, hvor Den grå Mand boede. Han er er død, men pludselig går han igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 28. apr. 2017

Lille gyser om de to søskende Asta og Hugo, der møder en tyv i deres hus. Den handler også om et gammelt hus, hvor Den grå Mand boede. Han er død, men pludselig går han igen. Bogen hører til serien "Læseklub. Grøn" med lix 5/ LET-tal 10. For alle fra 1. klasse.

Bogen har mange illustrationer i farver. Omslaget er hårdt og viser en tyv, der løber i hælene på Asta og Hugo. Der er en tyv i Asta og Hugos hus. De har ringet til politiet. Nu er tyven efter Asta og Hugo. Han vil have Astas telefon. De gemmer sig i et skab i Den grå Mands hus. Men Den grå Mand er død, og huset er tomt. Da tyven finder dem i skabet, bliver de dog reddet. Læs selv mere om hvordan.

Forfatteren formår at skrive en spændende historie - et lille gys - med få ord. Asta og Hugo er kvikke moderne børn, der ved, hvordan man får fat i politiet, og de kan også finde ud af at tage et foto af tyven. Teksten, der er let at læse, er sat i små blokke på siderne. Illustrationerne er sjove, og hjælper læseren til at forstå teksten.

I serien "Mini-Krimi" kan du læse historien Freja og Sofia - cykeltyven, der også drejer sig om at møde en tyv i huset. Den har lix 6.