Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Den grimme ælling


Beskrivelse


Billedbog. Da den grimme ælling bliver udklækket er han ikke som de andre ællinger. Han bliver hånet, bliver ked af det og går hjemmefra. En dag møder han nogle fugle, der ligner ham selv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2013

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 18. okt. 2013

3 billedbøger for børn fra 4-7 år og deres højtlæsende forældre. Forsiderne med de kendte figurer formidler selv bøgerne til lånerne.

Tre billedbøger i samme størrelse og udstyr som bøgerne fra hedengangne Anders Ands Bogklub. Den grimme ælling er en bogudgave af tegnefilmen fra 1939 tegnet af spanske Fernando Guell. Vi følger den grimme ælling fra han kommer ud af ægget, bliver skræmt væk fra sin familie og til han finder en ny familie med brødre og en ny mor. Peter Plys og blæsevejrsdagen er en ny udgave af bogklubudgaven (første udgivelse i 1983), som er mere tro mod filmen. Plys går tur i blæsevejret for at ønske glædelig vinddag og snart kommer han på flyvetur sammen med Grisling. De ender i Ugles hus der falder ned med et brag pga. blæsten. Om natten drømmer Plys om haffelaffer og vuseler og dagen efter er hele Hundredemeterskoven oversvømmet. Biler er også et nyoptryk af bogklubudgaven (2009/24) med Pixar-filmens historie om racerbilen Lynet McQueen, der dumper ned i Kølerkildekøbing og efterhånden lærer en ting eller to om livet. I klassisk Disney-stil er der ingen benævnelse af tegnerne af disse udgaver, men derimod en del ophavsret på bilmærkerne i Biler.

I forhold til tidligere udgaver af bøgerne er fordelen at disse er til alm. salg. Der udkommer mange bøger baseret på Disney's korte og lange tegnefilm.

3 fine billedbøger i en serie, der givet vil vokse fremover.