Bøger / faglitteratur / erindringer

Den grimme svane taler sort


Beskrivelse


Reza M. Yazdi (f. 1977) beretter om, hvordan han sammen med familien flygtede fra Iran til Danmark som 7-årig og om hvordan det er at vokse op i et fremmed land.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2016

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 4. juli 2016

Underholdende og interessant biografi, der med masser af humor og indsigt fortæller om at komme fra et fremmed land og etablere sig i Danmark. Kan læses af alle der ønsker at vide hvad man tænker på som ung indvandrer.

Som 7-årig flygtede Yazdi fra Iran sammen med sin familie til Danmark, og siden hen uddannede han sig som bygningsingeniør og arbejder nu som iværksætter/konsulent. I hans litterære debut beretter han om at vokse op i et nyt land og om de både dårlige og gode oplevelser tilværelsen har budt ham i Danmark. Det sker via en række personlige anekdoter der spænder fra opvæksten i Nordsjælland til uddannelsen hos DTU. Desuden er der plads til en del personlige refleksioner over danskerne som folk.

Yazdi har begået en interessant bog der giver et fint indblik i de tanker man kan have som ung indvandrer i Danmark. Råt for usødet beretter han om sin tilværelse i Danmark, og det er et plus at det føles som om det kommer lige fra hjertet uden filter. Der er masser af humor i bogen, men det ændrer ikke på at nogle af historierne er lidt vel private (fx et helt kapitel om uønsket hårvækst) og vil være ligegyldige for de fleste læsere. Bogen er let at læse.

Der findes andre mere almengyldige biografier om det at komme fra et andet land og vokse op i Danmark, fx Fra Føtex til Folketinget og Verden er ét landFra Føtex til folketingetVerden er ét landDer findes andre mere almengyldige biografier om det at komme fra et andet land og vokse op i Danmark, fx Fra Føtex til Folketinget og .