Bøger / faglitteratur

Den grønne boble : hvordan gode intentioner blev til svimlende spekulation


Beskrivelse


Debatbog om fremtidens energipolitik. Der lægges op til en diskussion af de uhensigtsmæssige konsekvenser det kan få, både for miljøet og den fremtidige energiforsyning, når der kanaliseres mange offentlige midler over i vedvarende energi.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 10. okt. 2014

Et indlæg i den meget aktuelle debat om fremtidens energipolitik, der sætter spørgsmålstegn ved om alt grønt er godt.

Per Wimmer, dansk finansmand og investeringsrådgiver med international baggrund, lægger op til en diskussion af de uhensigtsmæssige konsekvenser det kan få, både for miljøet og den fremtidige energiforsyning, at vi kanaliserer så mange offentlige midler over i vedvarende energi. De glødende tilhængere af grøn energi udgør sammen med opportunistiske iværksættere en magtfuld lobby, og i øjeblikket spildes skatteydernes penge på grønne projekter, der er dybt afhængige af offentlige støtteordninger. Det er urealistisk at tro, at vedvarende energikilder kan dække verdens fremtidige energibehov, også selv om vi sparer og effektiviserer. Grøn energi har en fremtid, men må ifølge Wimmer suppleres med bl.a. gas og kernekraft, hvis vi vil opfylde alle vores energibehov og samtidigt begrænse CO2-udledningen.

En god debatbog, hvor Per Wimmer leverer et kærkomment modspil til den ukritiske tro på, at den vedvarende energi er vejen til at løse alle fremtidens energi- og klimaproblemer.

I den danske debat er Jørgen Steen Nielsen blandt de ivrige fortalere for omstilling til grøn økonomi, bl.a. i Den store omstilling (Kort fortalt).


Berlingske tidende

d. 19. okt. 2014

af

af

Frank Dybdal Lilleøre

d. 19. okt. 2014


Jyllands-posten

d. 2. nov. 2014

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 2. nov. 2014