Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Den grufulde grumling


Beskrivelse


Billedbog. Dyrene på bjerget Tandtoppen hører, at grumlingen vil flytte op på deres bjerg. Ingen af dem har nogensinde mødt grumlingen, men de forestiller sig, at han er stor og grufuld. Men grumlingen er slet ikke, som de havde forestillet sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2015

af

af

Line Hoffgaard

d. 14. dec. 2015

Herlig, humoristisk billedbog om fordomme for de 3-5-årige, som vil elske de skønne tegninger og den finurlige historie.

Den sky høne, den stædige hjort, den genstridige gemse, det surmulende murmeldyr og festharen finder ud af, at grumlingen vil flytte op på deres bjerg Tandtoppen. Ingen har nogensinde mødt grumlingen, men alle tror, at han er stor, væmmelig og grufuld. Da han inviterer til indflytterfest, er det kun festharen, som tør tage imod invitationen. Alle erfarer dog til sidst, at grumlingen slet ikke er, som de havde frygtet. Bogen handler om fordomme og at tingene ikke er, som man nogle gange forestiller sig. På dansk findes SkattekistenJeg skal altså ikke lige nu! af Sabine Büchner. Charlotte Habersack har skrevet Jeg skal altså ikke lige nu!Den sky høne, den stædige hjort, den genstridige gemse, det surmulende murmeldyr og festharen finder ud af, at grumlingen vil flytte op på deres bjerg Tandtoppen. Ingen har nogensinde mødt grumlingen, men alle tror, at han er stor, væmmelig og grufuld. Da han inviterer til indflytterfest, er det kun festharen, som tør tage imod invitationen. Alle erfarer dog til sidst, at grumlingen slet ikke er, som de havde frygtet. Bogen handler om fordomme og at tingene ikke er, som man nogle gange forestiller sig. På dansk findes Skattekisten af Sabine Büchner. Charlotte Habersack har skrevet .

En charmerende billedbog med en dejlig billedside, der formidler emnet fordomme på humoristisk vis.

Der findes ganske få billedbøger om fordomme for denne aldersgruppe. To lignende billedbøger kunne være Egon EdderkopErik! og Erik!Der findes ganske få billedbøger om fordomme for denne aldersgruppe. To lignende billedbøger kunne være Egon Edderkop og .