Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den gyldne økse


Beskrivelse


Fantasy. Bødlens søn, Ruben og den underlige fyrstedatter, Feline sidder lænket på fyrsteslottet, da bødlen pludselig dukker op for at hente sin dreng. Helt let kommer det dog ikke til at gå - mange nye farer lurer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 17. apr. 2013

Så kom de sidste tre bind af den spændende middelalder-fantasy-serie Søn af en bøddel om bødlens søn Ruben og kampen mellem ondt og godt. Det er afgjort en fordel at have læst de tre første bind - faktisk er det næsten en forudsætning, hvis man skal have overblik over de ganske indviklede intriger. Serien henvender sig primært til aldersgruppen mellem 9 og 12 år.

I de sidste tre bøger, blev Ruben og hans venner taget til fange og da byens skytsengel stadig er gået i stykker, ser det ikke ud til, at den onde Kong Ivo kan bekæmpes. Alle har tilsyneladende vendt sig mod Ruben og hans venner - og faktisk er Ruben begyndt at tvivle på, om det overhovedet er hans virkelige venner. Mange dramatiske begivenheder og en god portion magi sender hovedpersonerne ud i et højdramatisk kapløb med døden. Hver enkel af bøgerne afsluttes med en nervepirrende optakt til næste bog. Lars Gabel tilføjer med sine intense stregtegninger historien nye lag af eventyrlige stemninger - samtidig med at forståelsen lettes.

Sprogtone og fantasy-atmosfære giver mindelser om andre fine serier for samme modtagergruppe, eksempelvis: Spejlslottet og Drageherren. Den her anmeldte serie adskiller sig indholdsmæssigt, men vil tiltale de samme læsere.

Serien rammer lige ned i fantasy-behovet hos de 9-12-årige, som her får spænding, magi, varieret plot, lede skurke og dejligt flertydige helte. Et godt bud på en ny fantasy-seriesucces.