Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den halve verden


Beskrivelse


Fantasy. Yarvi kæmpede sig til magt og er nu etableret i sin magtbase. Han tager to unge outsidere, Brand og Torn, under sine vinger. De ønsker at være magtfulde krigere i egen ret, men vejen dertil er lang, og de lærer dybden af venskab, familie og vold at kende undervejs, hvor den stærkes ord er lov.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2018

af

af

Sanne Caft

d. 22. feb. 2018

Fantasy til unge/voksne, der vil have velskrevet og rå fantasy. I 2. del af Joe Abercrombies nye mørke trilogi "Det splintrede hav" kæmpes der fortsat indædt og blodigt for overlevelse i en vikingeverden, hvor den stærkes ord er lov.

Yarvi kæmpede sig til magt i 1. bind Den halve konge og er nu forholdsvis etableret i sin magtbase. Han tager to unge outsidere, Bran og Thorn, under sine vinger. De ønsker at være magtfulde krigere i egen ret, men vejen dertil er lang, og de lærer dybden af venskab, familie og vold undervejs. Forsiden er et frådende hav med savtakkede våben og et ensomt lille vikingeskib kæmpende i bølgerne.

Effektiv fantasy med vægt på brutale kampe, knaldsort humor og møgbeskidte beskrivelser af livet i et vikingeagtigt univers, hvor den stærkes ret hersker. Vi er langt fra dueøjede møer og ædle gerninger. Her er livet barsk og ubarmhjertigt. Rå vold, sarkasme og et nuanceret persongalleri er garant for en god læseoplevelse med genrens karakteristika.

Den mørke tone er fremherskende og er typisk for dark fantasy-romaner som Brandon Sanderson StålhjerteHalf bad - halvkode og Sally Green Half bad - halvkode. Læsere af "Game of Thrones" vil kunne lide denne, der på samme vise jonglerer elegant med skiftende alliancer, grå/sorte personkarakteristikker og en hensynsløs mangel på at lade helte overleve eller overhoveder være helteDen mørke tone er fremherskende og er typisk for dark fantasy-romaner som Brandon Sanderson Stålhjerte og Sally Green . Læsere af "Game of Thrones" vil kunne lide denne, der på samme vise jonglerer elegant med skiftende alliancer, grå/sorte personkarakteristikker og en hensynsløs mangel på at lade helte overleve eller overhoveder være helte.


litteratursiden.dk

d. 11. aug. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 11. aug. 2019

Andet bind i episk serie om en verden, der vil begejstre fans af både ’Game of Thrones’, ’Vikings’ og Sandersons ’Stormlysarkiverne’. Her i andet bind befinder vi os stadigt i Gettland, og der bygges...


Politiken

d. 7. apr. 2018

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 7. apr. 2018