Bøger / faglitteratur

Den hemmelige Jesus


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 26. nov. 2008

Da Vinci mysteriet sikrede, at mange for første gang fik kendskab til, at der findes andre tidligt kristne kilder end dem, der er medtaget i Bibelen og Det Nye Testamente. Med Den hemmelige Jesus får de særligt interesserede mulighed for at få en mere afbalanceret viden om disse skrifter, deres indhold og deres baggrund. Det er dog en teologisk interesse mere end en interesse for Dan Browns univers, der vil være adgang til bogen.

De tre forfattere har alle en baggrund i Afdeling for Bibelsk eksegese ved Københavns Universitet. Det er således solid teologisk forskning der præsteres, og selvom der præsenteres en lang række tekster forfattet af og til forskellige oldkirkelige retninger, er det forfatternes fortjeneste, at de fjerner enhver illusion om konspirationer. Den tidlige kristne kirke og dens forskellige retninger beskrives, og det bliver umiddelbart forståeligt, hvordan det miljø kunne producere forskellige tolkninger af Jesu liv og væsen. Selvom sproget er ligefremt, er grundigheden med til at understrege værkets funktion som teologisk skrift primært af interesse for teologer og historikere.

Der er i de seneste år kommet en del om apokryferne. Mellem venner og fjender der kom tidligere i år ligger tæt på, men denne er nemmere at gå til og forsøger i højere grad at dække hele spekteret af apokryfe skrifter.

Videnskabeligt funderet gennemgang af forskellige oldkirkelige tekster, der ikke er medtaget i Det Nye Testamente.


Kristeligt dagblad

d. 19. dec. 2008

af

af

Povl Götke

d. 19. dec. 2008


Præsteforeningens blad

Årg. 100, nr. 12 (2010)

af

af

Kristian Østergaard

Årg. 100, nr. 12 (2010)


Religion

2009, nr. 3

af

af

Otto Rühl

2009, nr. 3Informationer og udgaver