Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den hemmelige rejse


Beskrivelse


Spændende historie, som foregår i 1800-tallet, om Albertina, som sniger sig ombord på det sejlskib, hvor hendes far er kaptajn, for at løse et mysterium. Fra 8 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2021

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 3. dec. 2021

Spændende historie, som foregår i 1800-tallet, om Albertina, som sniger sig ombord på det sejlskib, hvor hendes far er kaptajn, for at løse et mysterium. Højtlæsning fra 8 år, selvlæsning fra 10 år.

Albertinas mor er død, så hun bor sammen med sin far som er kaptajn. Han sejler ikke mere, men har lært Albertina at navigere, og han siger at hun har en sømandssjæl, og at hun burde blive kaptajn, men det kan piger ikke blive. En dag kommer en mystisk mand og hyrer Albertinas far som kaptajn på et stort sejlskib, og han vil ikke sige hvor han skal hen. Albertina sniger sig med på båden som blind passager, og her møder hun en skibsnisse. Det viser sig at der er en særlig grund til mystikken, og Albertina kommer til at møde både en søslange, havfruer og andre af havets myter før hun finder ud af hvad der sker. Forsiden afspejler indholdet, og der er sort/hvide tegninger inde i bogen.

Velskrevet, klassisk og spændende historie der emmer af hav, sejlskibe og myter fra havet. Forsiden er virkelig god, og det er tegningerne inde i bogen også. Det er en overkommelig historie for mellemtrinnet og en fin intro til genren "spændende søfortællinger med mystik, uhyrer og legender".

Der er referencer til velkendte søfortællinger, som fx: Moby DickKraken : den hvide hval. En nyere historie i samme genre kunne være Kraken Tegningerne i bogen er i en stil der minder om "Corto Maltese"Der er referencer til velkendte søfortællinger, som fx: Moby Dick : den hvide hval. En nyere historie i samme genre kunne være Tegningerne i bogen er i en stil der minder om "Corto Maltese".


litteratursiden.dk

d. 8. feb. 2022

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 8. feb. 2022

Spændende optegnelser fra et livsændrede eventyr i en gæv og klog sømandsfortælling for større børn. Albertina bor i Göteborg med sin far, skibskaptajnen Jeremias Albertsson, som har sejlet på de syv ...