Bøger / skønlitteratur / roman

Den hvide død


Beskrivelse


Krimi. Den forhutlede privatdetektiv Cormoran Strike, har knap nået at restituere, før han atter kastes ud i et nyt mysterium. Denne gang om mordet på et spædbarn, for flere årtier siden. Atter har han assistenten Robin Ellacott ved sin side.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2018

af

af

Merete Trap

d. 5. dec. 2018

Et dødt spædbarn, en psykisk plaget ung mand og et gammelt engelsk herresæde. Scenen er sat til endnu en opgave for privatdetektiven Cormoran Strike. Her kommer 4. del af serien om Cormoran Strike og hans assistent Robin Ellacott. For en meget bred skare af krimilæsere, men også Rowlings fans.

Strike og Robin er gledet fra hinanden efter den traumatiske oplevelse med The Shacklewell Ripper. Men Strike opsøger Robin til hendes bryllup, og de genoptager samarbejdet. Da den unge, plagede Billy opsøger Strike på hans kontor, pga. mordet på et spædbarn i Billys barndom, inddrages han og Robin snart i en ny sag. Denne gang ledes de i deres søgen efter sandheden, mod parlamentet og kulturministeren, og ud på et dystert herresæde på landet. På den personlige front slås Strike med sin pludseligt opståede berømmelse. Robert Galbraith er pseudonym for J. K. Rowling og forfatteren har senest udgivet Ondskabens høst i serien om Cormoran Strike.

Rowling er atter garant for et intelligent plot i en både moderne og samtidig klassisk detektivroman. Der er noget umiskendeligt engelsk og elegant over både personer og miljø, som læseren kun kan nyde. En ekstra bonus til serien, er det ulmende, omend uforløste, kærlighedsforhold mellem den smukke Robin og den grove antihelt Strike. Dejlig læsning.

Kan sammenlignes med andre veldrejede detektiv-krimier. Her er oplagt at nævne Agatha Christies Hercule Poirot.


litteratursiden.dk

d. 14. jan. 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 14. jan. 2019

Fjerde bind i krimiserien om detektiven Cormoran Strike er en stor og kompleks sag med et ypperligt persongalleri og en suspekt mordgåde, der trækker spor ind i parlamentet. Strikes assistent Robin E...


Jyllands-posten

d. 15. dec. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 15. dec. 2018


Berlingske tidende

d. 4. dec. 2018

af

af

Merete Reinholdt

d. 4. dec. 2018


Politiken

d. 4. dec. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 4. dec. 2018


Weekendavisen

d. 14. dec. 2018

af

af

Bo Bjørnvig

d. 14. dec. 2018


Information

d. 14. dec. 2018

af

af

Christian Monggaard

d. 14. dec. 2018


Standart

Årg. 33 nr. 1 (2019

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 33 nr. 1 (2019