Bøger / skønlitteratur / roman

Den hvide dronning


Beskrivelse


Den smukke Elizabeth Woodville gifter sig i 1465 med den netop kronede kong Edward IV, selv om de tilhører hver sin fløj i de engelske Rosekrige. Elizabeth lægges for had og må kæmpe hårdt for sin familie og for sin position.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2010

af

af

Helle Winther Olsen

d. 19. okt. 2010

1. del af planlagt serie om tiden for de såkaldte Rosekrige i 1400-tallets England har en af de mindre kendte engelske dronninger i centrum: nemlig Elizabeth Woodville der giftede sig med Edvard 4. Interesse for engelsk historie og stærke, historiske kvindeskikkelser er kodeord til formidlingen.

Før Tudortiden kæmper slægterne York og Lancaster om magten, og den unge enke Elizabeth Woodville, der er både ambitiøs og meget smuk og dertil fra Lancaster-siden, gifter sig med den endnu yngre kong Edvard fra York-slægten. Det kontroversielle ægteskab løber straks ind i besværligheder, ikke mindst fordi dronningen gør hvad hun kan for at knytte sin egen familie til hoffet med mange konflikter til følge. Kongen må flygte ud af landet for at redde livet. Ægteskabet er frugtbart, men børnene er ustandseligt i fare - ikke mindst sønnerne Edvard og Richard, som blev taget til fange og derefter forsvandt for eftertiden. Dette mysterium står sammen med den kongelige kærlighed centralt i bogen, som giver et farverigt, saftigt og velskrevet portræt af denne stammoder til den engelske kongeslægt.

Man kan med fordel læse forfatterens andre dronningeromaner fx To dronninger og serien startende med Kongens frille. Maria Helleberg er en dansk pendant til Gregory.

En farverig, men også veldokumenteret og underholdende historisk dronningeroman fra 1400-tallets England, hvor adelen i almindelighed og en ambitiøs kvinde i særdeleshed levede livet farligt i evigt intrigemageri.


litteratursiden.dk

d. 8. nov. 2010

af

af

Jette S. F. Holst

d. 8. nov. 2010

Det skorter ikke på intriger i denne farverige historiske roman om magtkampene i det engelske kongehus i midten af 1400-tallet. ’Den hvide dronning’ tegner et spraglet billede af en tid, hvor magtkamp...