Bøger / faglitteratur / billedværker

Den hvide have


Beskrivelse


Inspiration fra forfatterens egne hvide haverum og engelske hvide haver til haveindretning og -tilplantning. Med fortegnelse over forskellige sorter af hvide løgvækster, sommerblomster, stauder, buske, træer og gråløvede planter samt anvisninger på dyrkning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2013

af

af

Kirsten Emdal

d. 11. nov. 2013

Bogen henvender sig til Claus Dalbys trofaste læserskare, og til alle dem, som interesserer sig for havebøger i det hele taget.

Forfatteren har tidligere udgivet en lang række havebøger og er tillige kendt fra diverse tv-udsendelser. I bogens første halvdel besøger vi dels hans egen hvide have i Risskov og dels andre små og store hvide haver rundt om i Europa. Af de kendteste kan nævnes de hvide haver ved Sissinghurst Castle i England og ved Egeskov Slot. Hvis man er blevet inspireret af bogens første halvdel, så kan man gå videre til den anden halvdel, hvor Claus Dalby giver forslag til, hvilke planter man kan vælge, hvis man selv vil anlægge en hvid have. Bogen er righoldigt illustreret af forfatterens egne flotte og stemningsfulde farvefotos. Han kalder selv bogen for et potpourri eller en collage snarere end en opslagsbog, og hans formål med bogen er at inspirere læserne til at dykke endnu længere ned i emnet. Bagerst er der et fyldigt planteregister med både danske og latinske navne.

Denne bog er i samme flotte udstyr og layout, som er kendetegnet for forfatterens øvrige bøger. Omtalen af de enkelte træer og planter kan findes mere fyldestgørende mange andre steder, men en sådan samlet introduktion/inspiration til hvide haver er ikke set i andre bøger.

En meget stor, flot og lækker bog om emnet, som nærmest må betegnes som en coffeetable book. Giver god inspiration til indretning og tilplantning af haven og lever således fint op til forfatterens formål med bogen.


Politiken

d. 7. dec. 2013

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 7. dec. 2013Informationer og udgaver