Bøger / skønlitteratur til børn / eventyrlige fortællinger

Den hvide hjort


Beskrivelse


Fantasy. Ridder Tjørn følger den hvide hjort ind i den magiske have, og her opdager han, hvem den hvide hjort er i virkeligheden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2008

af

af

Bodil Pedersen

d. 11. aug. 2008

Bogen er 6. bind af i alt otte om elverdronningen Ærenpris og hendes riddere. Den kan læses som en del af serien, men også uafhægigt af de øvrige bøger. Bogen henvender sig til børn, der har en vis læsefærdighed. Lix 20.

Selve historien er en kapitelopdelt fantasyfortælling med udfordringer til læseren både indholdsmæssigt og sprogligt. Læsningen understøttes af stor typografi og af mange helsides illustrationer i stærke farver og tegneserieagtig stil. Det handler i sin enkelhed om kampen mellem det gode og det onde - mellem elvernes rige og skyggeriget. Pointen er, at en ridder aldrig giver op. Ridder Tjørn følger efter den hvide hjort, der leder ham til en magisk have. Med hjælp fra mosekonens tre gode råd, lykkes det ham efter en dramatisk kamp at redde den hvide hjort alias hans egen søster Lilje.

Der er mange fantasyfortællinger til disse alderstrin ikke mindst Josefine Ottesens bøger om Krigerprinsessen. Men ofte kan fantasyfreaks slet ikke få nok.

Bogen er underholdende med fine naturbeskrivelser, gode dialoger og udfordringer i ordvalget. Til fritids- og frilæsning i 3.-4. klasse (fra 9 år). Lidt bleg forside, der ikke yder indholdet fuld retfærdighed.