Bøger / skønlitteratur til børn

Den hvide kanin og den sorte hat


Beskrivelse


Billedbog. En hvid kanin har hele sit liv været vant til et liv i rampelyset sammen med sin tryllekunstner. Da tryllekunstneren dør, må kaninen finde et nyt hjem. Det er ikke helt let.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2016

af

af

Marianne Agger

d. 7. jan. 2016

Poetisk og filosofisk billedbog om en hvid kanin, der får et identitetsproblem, da dens tryllekunstner dør. En bog med flere lag, der kan læses af flere aldersgrupper fra ca. 5 år.

En hvid kanin har været vant til rampelys og bifald sammen med sin tryllekunstner. Da tryllekunstneren dør, indser kaninen, at den må skaffe sig et andet hjem i form af en ny hat. Det skal ikke være en hvilken som helst hat, så kaninen afprøver flere forskellige fx hos en dronning, en bygningsarbejder og en fuld mand. Dog uden held. Så møder den en stor flok hvide kaniner, der hopper i flok, men den opgiver at følge dem. Kaninen er ensom og tvivler på sin identitet, men finder sit nye hjem i hatten på en statue af en berømt, dansk digter. Wung-Sung og Kjærgaard kendes begge for adskillige kvalitets-børnebøger.

En fortælling i børnehøjde om livets vilkår. Når noget ændrer sig, må man finde nye måder at leve på. Måske er man anderledes end andre? Hvem er man, og hvordan lever man bedst sit liv? Der er rig mulighed for at diskutere livets store spørgsmål. Teksten er velskrevet på et højt niveau, og de flotte illustrationer gengiver fint sindstemninger og atmosfærer i de miljøer, kaninen bevæger sig i.

Bogen trækker referencer til klassikeren Mis med de blå øjneEn zebra har den farve en zebra skal ha'. En anden billedbog, der ligeledes beskæftiger sig med et dyrs identitet, er fx En zebra har den farve en zebra skal ha'Bogen trækker referencer til klassikeren Mis med de blå øjne. En anden billedbog, der ligeledes beskæftiger sig med et dyrs identitet, er fx .


Berlingske tidende

d. 26. feb. 2016

af

af

Kari Sønsthagen

d. 26. feb. 2016