Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den hvide nat


Beskrivelse


Da 14-årige Sara's bedste veninde Frederikke bliver bortført af dæmonkongen Nergal, må hun sammen med Oskar, som hun er forelsket i, konfrontere sin selvskabte dæmonverden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2013

af

af

Maria Sjøblom

d. 15. aug. 2013

Piger fra 13 år og fans af dark fantasy-genren vil på grund af den smukke forside kaste sig over dette 3. bind i serien. De vil dog få sig en overraskelse.

Den danske, produktive forfatter er nu nået til 3. og sidste bind i serien Drømmeværelset. Her arbejder han med dark fantasy-genren og så alligevel ikke. 14-årige Sara har opfundet en dæmonverden, som hun skriver historier om, men dæmonerne bliver også virkelige eller måske er de blot en del af Sara? Vi får ingen klare svar i dette afsluttende bind, hvor 14-årige Sara gennemlever sit værste mareridt, da veninden Frederikke bliver tilbageholdt af den onde dæmon Nergal. Sara er dybt forelsket i 15-årige Oskar og får ham endelig for sig selv, mens de leder efter Frederikke. Efter en farefuld konfrontation i dæmonernes verden, slipper de alle fri og oplevelsen føles som en drøm. Oskar tager til USA som udvekslingsstudent, Frederikke tager på sommerferie og Saras mor er stadig irriterende og forstår ingenting. Bogen er skrevet i jeg-form og bliver meget reflekterende og dermed skrider handlingen langsomt frem. Den har mere karakter af en indre rejse end en reel dark fantasy-roman.

Denne bog skiller sig ud fra sin genre, men har til gengæld et rigt og flydende sprog, man ikke oplever i fx Tusmørke-serien.

Anderledes ungdomsbog, som vil glæde enhver dansklærer med sine mange fortolkningsmuligheder. Læserne vil virkelig kunne relatere til Sara, men bliver skuffede hvis de forventer en stor dark fantasy-læseoplevelse.


Weekendavisen

d. 18. okt. 2013

af

af

Damián Arguimbau

d. 18. okt. 2013