Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den hvide væbner. Bind 2 : Kampen om kongevåbnet


Beskrivelse


Fantasy. Væbneren Nara tager til dronningens slot for at gå i væbnertræning. Sammen med den forkælede tronarving, prins Ismir, og troldmanden Faris kommer hun på en livsfarlig færd for at løse tre opgaver.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2015

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 6. feb. 2015

Nara skal i et års væbnertræning. Hendes makker er Prins Ismir, og han har udset Nara til at hjælpe sig med at få kongevåbnet. Læs hvad der sker for Nara i anden del af fantasy-serien, "Den hvide væbner", for piger og drenge fra 11-14 år.

Væbneren Nara har været et år hos ridder Avalanche og sendes til træning på Dronningens slot. Her får hun den værst tænkelige makker i form af den dovne og selvhøjtidelige Prins Ismir. Prinsen får Nara til at hjælpe sig med at løse de tre opgaver, der skal bestås, for at få kongevåbnet. Dronningen er imod at prinsen rejser ud for at bestå prøverne, men når ikke at forhindre det. Med på rejsen har de en troldmand, hvis evner minder om en jediridders. Hele rigets fremtid afhænger af om prinsen og hans hjælpere får løst opgaverne. Forfatteren er cand. mag. samt uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur, første bind i serien udkom i 2013.

Flot forside, godt sprog og spændende handling. Andet bind er lige så godt som første bind, og har været værd at vente på. Jeg ser frem til afslutningen i 3. bind.

Ottesen og Kaaberbøl er oplagte at sammenligne med. For de lidt ældre fantasylæsere kan anbefales "Traia trilogien" af Rune A., fx Natdværgen.


Weekendavisen

d. 6. mar. 2015

af

af

Emil Blichfeldt

d. 6. mar. 2015