Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Den industrielle revolution


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2015

af

af

Boy Olesen

d. 27. nov. 2015

Læsere fra 11 år og opefter får her stor viden om den industrielle revolution og dens betydning for verden i dag. Velegnet til såvel selvlæsning som til emne- og projektarbejder.

Endnu en bog i forlagets serie "De store fagbøger". Bogen er gennemillustreret med fotos og tegninger, og der er faktabokse, der fx præciserer hvad maskinstormere er og dampmaskinens sejrsgang m.m. Bogen er kronologisk opbygget. Der fortælles om at behovet for tøj starter industrialiseringen i England, yderligere informeres der om den stigende efterspørgsel af jern og kul. Infrastrukturen ændres med anlæggelsen af kanaler og jernbaner, og ved verdensudstillingen i 1851 præsenteres det første vandskyllende toilet. Sammen med industrialiseringen vokser byerne, med deraf følgende sociale, miljø- og sundhedsmæssige problemer, bl.a. børnearbejde, usle boforhold og sygdomsepidemier som kolera. Kampen for bedre arbejdsforhold gennem etableringen af fagforeninger beskrives.

En interessant og lærerig bog, der trods sin beskedne størrelse er meget informationstæt. Bogen har et spændende layout, hvor teksten er formuleret i korte overskuelige sætninger, og sat op i korte afsnit med brug af mange overskrifter. Teksten er ledsaget af gode relevante illustrationer.

Kan sammenlignes med De rygende skorstene, der omhandler samme emne.