Bøger / faglitteratur til børn

Den kinesiske mur


Beskrivelse


Den Kinesiske Mur er med sine 6259 km et af verdens største bygningsværker. En interessant bog, der henvender sig til de 7-8-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2021

af

af

Boy Olesen

d. 26. nov. 2021

Den Kinesiske Mur er med sine 6259 km et af verdens største bygningsværker. En interessant bog, der henvender sig til de 7-8-årige.

De ældste dele af muren er 2700 år gamle og bygget som volde af jord, de nyeste dele er 500 år gamle og bygget af sten. Muren var beregnet til at være en grænse mod fremmede folk fra nord, men i dag har muren kun en historisk betydning og er Kinas største turistattraktion med over 65.000 besøgende pr. dag. Der fortælles om murens mange vagttårne og bemandingen af disse, fx var soldaterne på muren samtidig også bønder, der dyrkede jorden bag muren. Når en fjende var på vej, havde man forskellige signaler, fx var en røgsøjle = 100 fjender, 2 søjler = 500 fjender og 3 søjler var lig med 3000 fjender. Siden 1999 har der været afholdt forskellige løb på muren, fx marathon-løb.

En rigtig god bog, der i forlagets vante overskuelige layout, informerer fint om Den Kinesiske Mur. Bogen er velskrevet og læsepædagogisk veltilrettelagt, fx med en tydelig typografi, forholdsvis enkle sætninger og tilpas mængde tekst pr. side. Bogens fremragende farvefotos følger teksten på allerbedste måde. Løbende gennem bogen er der indsat relevante faktabokse.

Bogen kan relateres til Den utrolige historie om Den Kinesiske Mur.