Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Den kolde krig


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2011

af

af

Karsten Boll

d. 19. maj 2011

Spændende fagbog for elever fra midten af 5. klasse til 8.-9. klasse, som gerne vil danne sig et indtryk af, hvad Den kolde krig er. Bogen kan bruges til faglig læsning, interesselæsning eller som indgang til en større opgave om den kolde krig.

Forfatteren, som både kendes for skønlitterære titler fx Havenes skræk (95/13) og bogsystemet til faget historie Hit med historien har her lavet en fin fagbog om emnet, som spænder fra 1945 til 1991 med de væsentlige begivenheder, der udspiller sig i perioden. I starten er periodens tidslinje for at skabe overblik. Dernæst er der lidt baggrundshistorie og selve delingen af Europa i Øst-Vest med de to Tysklande som en del af det. Berlin-muren, Cuba-krisen, Korea- og Vietnam-krigen er med som væsentlige punkter. Forrest har bogen indholdsfortegnelse og bageste side er henholdsvis stikordsregister og andre bøger/websites, der kan understøtte emnet. Sproget er let at læse og forstå og den tospaltede brødtekst er krydret med velvalgte fotos og faktabokse med uddybende forklaringer.

Bogen er mere sammenhængende end Giffords Den kolde krig (10/31) men ikke så kompakt som Grants Den kolde krig (07/48).

Fint danskproduceret materiale til fritidslæsning for børnebibliotekets brugere fra 11-12 år og opefter eller til brug i skolebibliotekerne til faglig læsning eller introduktion til opgaveskrivning om emnet.