Bøger / skønlitteratur / digte

Den korsfæstede budding : digte


Beskrivelse


Digte. Sprogligt udfordrende og fantasiæggende digte med metafysiske elementer og mættede stemninger.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2016

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 29. aug. 2016

Særegne og sprogligt komplekse digte. Fantasiæggende og stærk poesi for alle som følger Simon Grotrians forfatterskab og andre trænede læsere af dansk lyrik.

Simon Grotrian er en produktiv herre med mere en 40 udgivelser på cv'et. Det nyeste skud på stammen består af tre dele: "Den korsfæstede budding", "Endorfinstigen" og "Tak en by af Strunger". I flere af digtene er kristendommen og det religiøse temaer fx: "En smaragdbyge nærmere Vorherre/ er solnedgangen eksploderet i kikkerter/ og køen af zinkbaljer fanger som katteøjne/ hvad hornet kondenserer." "Gud serverede kloden og trak gardinet ned/ hvorfor der kan prædikes til den lyse morgen." "Nu, hvor jeg kan overskue at livet begynder/ vil jeg slutte dette forspring/ ved at trække i stjerneskuddets nødbremse/ der er en afgrund af knogler at drukne sig i.".

Grotrian deler vandene. For nogen er hans digtunivers hermetisk lukket, for andre er han en af dansk litteraturs største nulevende sprogfornyere. Denne samling placerer sig i dette spænd, allerede illustreret ved dens herligt overrumplende titel. Digtene kan læses for deres særegne sproglige kraft, men mere trænede læsere og kendere af Grotrians univers vil uden tvivl kunne aftvinge digtene en dybere mening. Smukt og fantasiæggende lyder det fx også et sted: "Når vi rammer grenene dernede, vil de knække og bryde ud i digte.".

Grotrian er en unik digter. Den sproglige kompleksitet i denne samling er på niveau med hans Gogoilden.


litteratursiden.dk

d. 20. jan. 2017

af

af

Daniel Boysen

d. 20. jan. 2017

Digtsamlingen er fyldt med smukke passager og det ene vilde billede efter det det andet. Luk alt andet ned og luk op for poesien. Simon Grotrian må være en af de mest sære, syrede og besynderlige digt...


Berlingske tidende

d. 24. dec. 2016

af

af

Jørgen Johansen

d. 24. dec. 2016


Kristeligt dagblad

d. 20. sep. 2016

af

af

Peter Stein Larsen

d. 20. sep. 2016


Information

d. 22. okt. 2016

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 22. okt. 2016


Præsteforeningens blad

Årg. 107, nr. 3 (2017)

af

af

Jakob Brønnum

Årg. 107, nr. 3 (2017)


Standart

Årg. 31, nr. 1 (2017)

af

af

Jørn Erslev Andersen

Årg. 31, nr. 1 (2017)