Bøger / faglitteratur / erindringer

Den kriblende have : sådan dyrker du din have og redder kloden


Beskrivelse


Det kribler og krabler i græsplænen, havedammen, køkkenhaven og komposten. Om den mirakuløse vrimmel af insekter, der findes i pesticidfrie og lidt afslappede haver.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2020

af

af

Lone Krøgh

d. 24. mar. 2020

For tredje gang tager Dave Goulson den naturinteresserede læser med rundt på en smittende begejstret tur i den nære flora og fauna. Er der fx noget mere spændende end havens svirrefluer og orme og de alternative planter i græsplænen?.

Professor og naturforkæmper Dave Goulson (f. 1965) skriver denne gang om sin have i East Sussex. Ikke om at dyrke den som sådan, men om den mirakuløse vrimmel af insekter, der findes i pesticidfrie og lidt afslappede haver. I lange causerende kapitler beskriver han detaljeret, hvordan det kribler og krabler i græsplænen, havedammen, køkkenhaven og komposten. Som den nørd, han er, skriver han ikke bare om fx bier, men om naturens utallige varianter af netop bier. Ellers upåagtede insekter som fx mider, ørentviste og sølvfisk og deres funktion i naturens kredsløb beskrives også, ligesom Dave Goulson fortæller, hvad han mener om det industrielle landbrug, monokulturer, sprøjtemidler, planteskolernes overforædlede plantesorter, madspild, køkkenhaver og meget mere.

En charmerende og personlig bog, hvor Dave Goulson letløbende og med polyhistorens vid videregiver sit engagement og sin indignation på smittende vis. Han er indtrængende og overbevisende, når han fortæller, hvorfor vi skal værne om naturen og biodiversiteten, og undervejs bliver der ikke lagt fingre imellem.

Dave Goulson er emne- og holdningsmæssigt beslægtet med forfattere som fx James Rebanks, Fredrik Sjöberg og Peter Wohlleben.


litteratursiden.dk

d. 11. maj 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 11. maj 2020

Endnu en begavet bog fra en af verdens førende eksperter i humlebier og insekter, som også er en særdeles aktiv naturforkæmper og en eminent fortæller. Professor i biologi Dave Goulsen tilfører med hu...


Tidsskrift for biavl

Årg. 154, nr. 4 (2020)

af

af

Hans Pedersen (f. 1942)

Årg. 154, nr. 4 (2020)