Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den kroniske kyssesyge


Beskrivelse


Ida kommer på kant med forældre og venner, mens hun prøver at finde sin plads i verden. Underholdende og loyalt fortalt roman for ca. 13-16 år.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2021

af

af

Julie Arndrup

d. 26. maj 2021

Ida kommer på kant med forældre og venner, mens hun prøver at finde sin plads i verden. Underholdende og loyalt fortalt roman for ca. 13-16 år.

Ida er 15 år og bor langt ude på landet, hvor der ikke sker så meget. Til gengæld sker der rigtig meget inde i Ida, og det kommer til udtryk gennem drama, kaos og en meget ligefrem tone. Ida lægger ikke bånd på sig selv, når hun siger sin mening, men hun føler sig alligevel voldsomt begrænset, især af sine kedelige forældre og det faktum at hun ikke får den rolle i byens musical, som hun synes hun fortjener. I busskuret møder hun en interessant fyr der er lidt ældre og spiller guitar, og hun øjner chancen for at lære noget nyt, både romantisk og musikalsk. Men heller ikke den plan går som Ida synes den skal, og til sidst er hun på kant med alle hun egentlig holder af, også bedsteveninden Clara. Første del af ny serie. Illustrationer af Bodil Bang Heinemeier.

Det er dramatisk at være i live, og måske især i de formative år, hvor man skal finde sig selv og sin plads i verden. Ida larmer, hun er for meget - men hun er også enormt genkendelig og sympatisk, og man kan ikke undgå at holde af hende. Det er Glenn Ringtved når han er allerbedst, loyal og omsorgsfuld overfor sin lidt sårbare hovedperson, i en både morsom og alvorlig historie om det ret almindelige liv. Sproget er levende og let, en virkelig god start på en ny serie. Heinemeiers små sort/hvide illustrationer er spredt med gavmild hånd gennem bogen og giver et smukt ekstra pift af humor.

Andre vrede teenagere finder vi fx i ProvinspisTarantino roadtrip eller i Tarantino roadtripAndre vrede teenagere finder vi fx i Provinspis eller i .


litteratursiden.dk

d. 2. juni 2021

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 2. juni 2021

Virkelig sjov bogmusical med skønne storbandende Ida som hovedperson. Ida siger, hvad de fleste tænker, og hendes krøllede hurtigskiftende hjerne er ganske enkelt vidunderlig. 15-årige Ida bor sammen...


Børn & bøger

Årg. 74, nr. 7 (2021)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 74, nr. 7 (2021)