Bøger / skønlitteratur til børn

Den lange vandring


Beskrivelse


Billedbog. En pige og en dreng bor på hver sin side af havet. Drengens hund dør, og han bliver lammet af sorg. Pigens kat styrer hende ud på en lang vandring. Kan de nå frem til drengen, inden det er for sent?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 23. maj 2018

En pige og en dreng bor på hver sin side af havet. Drengens hund dør, og han bliver lammet af sorg. Pigens kat styrer hende ud på en lang vandring, der fører dem til drengen. Kan de nå frem inden det er for sent? Billedbog, fra 5 år.

På den ene side af havet bor Sonia med sin kat, Misser, og på den anden side bor Adam sammen med sin farmor, og hunden Rufus. Rufus dør og Adam bliver lammet af sorg, han holder op med at spise og ligger apatisk i sin seng. Sonias kat, Misser, leder hende ud på en lang og farefuld vandring, og de ender til sidst hjemme hos Adam og farmoren. I mellemtiden er Misser blevet tyk og får killinger, og Adam smiler en smule igen.

Det er en klassisk eventyrlignende fortælling, hvor Sonia tager ud på en lang vandring, og møder farer hun skal overkomme på sin vej, inden hun kan nå frem til Adam og bryde "fortryllelsen". Teksten forekommer lang, og perspektivet skifter mellem Sonia og Adam, og det kan være en anelse indviklet at følge med i. Vi får i starten at vide, at de bor på hver sin side af havet, men Sonia rejser kun over land, og jeg undrede mig over den manglende sejltur. Illustrationerne er afsindigt smukke, og er med til at løfte historien. Alt i alt en udmærket bog, der dog ikke er lige så god som makkerparrets anden billedbog; Huset der vågnede.

Der er mange gode bøger om døden og sorg. Farvel, hr. MuffinAlvins farvel og Alvins farvel handler begge om kæledyr, der dørDer er mange gode bøger om døden og sorg. Farvel, hr. Muffin og handler begge om kæledyr, der dør.


Politiken

d. 13. aug. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 13. aug. 2018