Bøger / faglitteratur

Den lange vej - fra nederlag til fremgang : taler og artikler 2008-2013


Beskrivelse


Tekster af Liberal Alliances partileder, der giver et billede af partiets politik med fokus på visioner og holdninger til de problemer det danske samfund står overfor.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2013

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 1. okt. 2013

Til interesserede i politiske partier. En bog om med taler og artikler fra en af skaberne af Liberal Alliance, Anders Samuelsen.

At danne et nyt parti er ikke for alle og enhver. Det måtte de tre stiftere af Ny Alliance sande, da de medlemmer de fik i folketinget, langt fra alle blev i partiet. Siden er partiet gået hen og blevet til Liberal Alliance med formanden Anders Samuelsen i front. I denne bog er det ikke historien om tilblivelsen af partiet der fortælles, men hvad det er for en politik, de ønsker og fører. Bogen er en samling af taler og artikler skrevet af Anders Samulesen, udvalgt af kommunikationsdirektør i Saxo Bank, Kasper Elbjørn. Teksterne giver et fint billede af Liberal Alliances politik. Gennemgående for de udvalgte tekster er, at der fokus på visionerne i partiets politik, og hvilket samfund de ønsker, frem for at at pege fingre ad det folketing, vi har nu. Bogen bærer samme titel som en bog om Poul Schlüters taler fra 1980, der er udgivet på samme forlag.

Om samme emne finder man Dagbog fra midten, filmen om skabelsen af Ny Alliance der senere blev til Liberal Alliance, her er der fokus på historien bag partiet. Ellers er der ikke tidligere skrevet bøger om Liberal Alliances politik.

En fin indføring i hvad Liberal Alliance er for et parti, og hvordan de ser fremtiden for Danmark.