Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Den levende verden : grundbog -- Lærervejledning. Bind A


Beskrivelse


Forlaget skriver: Der arbejdes med temaerne: jordens og livets udvikling, mennesket udforsker universet, om mennesker og teknik, mennesket fra yderst til inderst, havet, fugle i Danmark og Europa - vores egen verdensdel.. Målgruppe: Fra 12 år. Fra 12 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 1996

af

af

Steen Agger (skole)

d. 3. sep. 1996

Gyldendals serie Den levende verden består af undervisningsmaterialer til faget natur & teknik. Der er hidtil kommet grundbøger, arbejdsbøger og lærervejledninger, beregnet til brug i 3. og 4. klasse. Der er planlagt to bøger til brug på 5.- 6. klassetrin. Den første af disse, som hedder Den levende verden, grundbog A, er nu udkommet. Den beskæftiger sig med jordens og livets opståen og udvikling, mennesket og universet, teknik, anatomi, havet, fugle og Europa, herunder delemner som klima, Island, pladetektonik, vulkaner, energi, Tyskland og EU. Teksten er velskrevet og sværhedsgraden passer til målgruppen. Billedmaterialet består af gode farvefotografier og tegninger. Lærervejledning og kopimappe er endnu ikke kommet, så jeg kan ikke give en uddybende vurdering af det samlede undervisningsmateriale, men grundbogen er i hvert fald indbydende og emnerne relevante i forhold til Undervisningsministeriets faghæfte.


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 1996

af

af

Lene Kristiansen

d. 3. sep. 1996

Petersen, Bering og Gollander er nået til 5.-6. klassetrin i deres umådelig gode serie om natur og teknik. De udvalgte emner er behandlet med overblik og indsigt i aldersgruppens behov og niveau, skrevet i et godt sprog med forklaringer der er så enkle, at det er umuligt at forstå hvordan det er muligt for andre, at gøre de samme ting komplet uforståelige. Forfatterne har forladt rammehistoriemodellen - selvom Lars og Lise stadig er med på illustrationerne...tilvænningen til en mere nøgtern behandling af stoffet er startet. Indholdet dækker så forskellige emner som: "Jordens og livets udvikling"...bl.a. om The Big Bang, de første tegn på liv, dinosaurerne, den opretgående abe og hvad deraf fulgte, "Mennesket udforsker universet", "Om mennesker og teknik"... bl.a. om broer og Storebæltsforbindelsen, "Mennesket, fra yderst til inderst" ...om hår, hud, muskler og skelet, "Havet" ...både om dyr, fiskeri og miljø, "Fugle i Danmark" og sidst "Europa - vores egen verdensdel". Som i de andre bøger et godt og afvekslende layout med mange fotos og Ranheimsætters forklarende tegninger og små vignetter. Primært til undervisning, men interesserede børn bør også have mulighed for at stifte bekendtskab med dem, - også udenfor skoletid.