Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Den lille bog om kroppen


Beskrivelse


Lasse må på skadestuen og have syet et sår, og bagefter snakker de om kroppen og laver små eksperimenter derhjemme. Billedbog om kroppen. Fra 3 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2021

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 2. feb. 2021

Lasse må på skadestuen og have syet et sår, og bagefter snakker de om kroppen og laver små eksperimenter derhjemme. Billedbog om kroppen. Fra 3 år.

Da Lasse kommer hjem fra skadestuen og skal tage det roligt på grund af en hjernerystelse og et sår, der har blødt og som han har fået syet, kommer familien til at snakke om blod og hjertet, og mor forklarer og tegner. De kommer senere til at snakke om maven og hvad der sker med maden, om åndedrættet, om skelettet, om hovedet og hjernen, om musklerne, om sanserne og om, hvorfor man skal sove. Hver gang får Lasse og hans søster Mille en enkel forklaring, og deres mor tegner til. Der er også nogle forslag til enkle eksperimenter, man kan lave derhjemme.

Bogen fungerer fint som en enkel og hyggelig historie om kroppen og dens opbygning og funktioner for de mindre børn. Sproget er godt og hverdagsagtigt, og de enkelte kapitler er ikke for lange. De anatomiske tegninger er let aflæselige og kunne være tegnet af en forælder, der er god til at tegne. God forside som afspejler stemningen i bogen.

Flapbogen Min store bog om kroppenAlt om din kropKroppen - rim og mirakler, Alt om din krop og rim og faktabogen Kroppen - rim og mirakler er eksempler på nyere bøger til samme aldersgruppe om kroppen. De er alle tre en lille smule sværere på hver deres måde, med sidehistorier, rim, spørgsmål, fun facts og flapper. Denne her er helt enkel og ligetilFlapbogen Min store bog om kroppen, og rim og faktabogen Kroppen - rim og mirakler er eksempler på nyere bøger til samme aldersgruppe om kroppen. De er alle tre en lille smule sværere på hver deres måde, med sidehistorier, rim, spørgsmål, fun facts og flapper. Denne her er helt enkel og ligetilFlapbogen Min store bog om kroppen, Alt om din krop og rim og faktabogen er eksempler på nyere bøger til samme aldersgruppe om kroppen. De er alle tre en lille smule sværere på hver deres måde, med sidehistorier, rim, spørgsmål, fun facts og flapper. Denne her er helt enkel og ligetil.Informationer og udgaver