Bøger / faglitteratur

Den lille bog om sprog


Beskrivelse


Inspiration, forslag og ideer til hvordan man med forskellige lege, sange og aktiviteter kan stimulere den sproglige udvikling hos sit 0-4 årige barn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2015

af

af

Christine Christensen

d. 4. feb. 2015

To små brugsbøger til småbørnsforældre om at styrke deres barns sproglige og begrebsmæssige udvikling vha. sprogstimulering og højtlæsning. Kan også bruges af bedsteforældre eller i institutioner, og er også overkommelige og brugbare for fx dagplejere.

Lige fra det øjeblik, det lille barn hører de første ord kan forældrene gå i gang med at hjælpe dets sprog på vej vha. sprogstimulering og højtlæsning. Den sproglige udvikling er en del af barnets identitetsudvikling på det følelsesmæssige, kognitive og sociale område, da sproget i høj grad er knyttet til følelserne. Disse små aldersopdelte bøger er tænkt som inspiration til lege, sange og højtlæsningsaktiviteter, der kan stimulere de helt små børns sproglige udvikling. Højtlæsnings-, lege-, og syngesituationer skaber ro, tryghed og nærvær og kommunikationen mellem barnet og den voksne er derfor både en psykologisk og social proces.

Småbørnsforældre kan hente overskuelig og lettilgængelig viden om børns sproglige udvikling i disse 2 små bøger. Det lille kvadratiske format og den korte tekst giver dog kun en meget kortfattet introduktion til emnet. Med sit fine farvestrålende layout minder bøgerne lidt om en lang artikel i et forældreblad.

Styrk dit barns sprog 0-3 årStyrk sprogetSproget og barnet og Styrk sproget er også kortfattede inspirationsbøger. Sproget og barnet af Bente Sidenius er mere teoretiskStyrk dit barns sprog 0-3 år og er også kortfattede inspirationsbøger. Sproget og barnet af Bente Sidenius er mere teoretiskStyrk dit barns sprog 0-3 år og Styrk sproget er også kortfattede inspirationsbøger. af Bente Sidenius er mere teoretisk.