Bøger / skønlitteratur / roman

Den lille franske bistro


Beskrivelse


Den 60-årige Marianne lever i et undertrykkende og kærlighedsløst ægteskab med sin militærmand Lothar. En dagstur til Paris afgør hendes skæbne, men med et ganske andet udfald end planlagt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 1. juni 2018

Hjertevarm fortælling om tyske Marianne, der på en rejse i Frankrig genfinder både livsglæde og passion i et charmerende landsbysamfund i Bretagne. Især kvindelige læsere vil holde af denne lille charmeperle.

Den 60-årige Marianne træffer på en glædesløs tur til Paris en ultimativ beslutning: hun vil forlade denne verden og springe i Seinen. Hun har i mange år levet et undertrykt, kærlighedsløst liv sammen med artillerisergent Lothar, som holder hende i så kort snor, at hun helt har mistet sig selv. Selvmordet mislykkes, Lothar bliver rasende og lader hende selv finde - billigt - hjem til Tyskland. Men tilfældet vil, at Marianne i stedet rejser til Kerdruc i Bretagne og der dumper ned i et farverigt miljø omkring en lille bistro. Men Lothar leder efter hende. Den tyske forfatter er også kvinden bag Det litterære apotek der i ligeledes udspiller sig i et fransk miljø.

Mariannes forvandling fra grå mus til en moden kvinde med mod på både livet og kærligheden er fint skildret, ovenikøbet med stilfærdig humor. Det bretonske miljø charmerer læseren helt ind i hjertekulen og vækker øjeblikkelig rejselyst. En helt igennem velskrevet og velfortalt roman, som egner sig fortrinligt til ferielæsning.

At rejsen ud til et fremmed miljø kan virke forløsende på et kvindeliv ses fx også i romanerne Tara RoadHjertets hemmelighederHemmelighedernes atelier, Hjertets hemmeligheder og Hemmelighedernes atelierAt rejsen ud til et fremmed miljø kan virke forløsende på et kvindeliv ses fx også i romanerne Tara Road, og Hemmelighedernes atelierAt rejsen ud til et fremmed miljø kan virke forløsende på et kvindeliv ses fx også i romanerne Tara Road, Hjertets hemmeligheder og .


litteratursiden.dk

d. 22. okt. 2018

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 22. okt. 2018

Skøn roman om et desperat forsøg på at leve livet og ikke kun overleve. Pladderromantik når det er allerbedst. Bogen har et eksistentielt tema, hvor du som læser konfronteres med de helt store spørgsm...