Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den lille Heks møder Gagak


Beskrivelse


For at finde Spang Kuk må heksen og vennerne bruge den smarte fidus med det magiske kort: "Smør det godt med snot"! Dog bliver kortet helt vådt, men den sære fyr, Gagak og hans magiske Lynply, kan hjælpe.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 3. apr. 2014

7. del af Vejen til Spang Kuk hvor læserne igen kan møde "Den lille Heks" og hendes venner. Til læsetræning fra 2. klasse.

Bøgerne om "Den lille Heks" er meget farvestrålende og let genkendelige for seriens fans. Charlotte Fleischer fortæller videre på historien om heksen og vennerne. For at finde Spang Kuk må de bruge den smarte fidus med det magiske kort: "Smør det godt med snot"! Dog har de alle så meget snot, at kortet bliver helt vådt. De møder den sære fyr, Gagak. Han har Lynply, der kan trylle kortet om til en flyver. De følger flyet, der fører dem gennem Hold Øje Skoven, hvor der ligger søvn overalt, som alle skvatter rundt i. Da træerne vågner, løber alle øjne i vand, og heksen og hendes følge bliver skyllet ud af skoven, hvor de hopper om bord på skibet Lynply. Der er fuld gang i fantasiens univers, hvor alt er muligt. Bogen er rigt illustreret med forfatterens velkendte streg. Illustrationerne udvider teksten, idet der på opslagene pibler sjove figurer frem, der er i fuld gang med leg og sjov. Teksten består af korte sætninger eller udsagn. Den er sat i små afsnit. Selvom der er brugt mange gentagelser af ord, og flere ord er lette at læse, kræver mange ord og vendinger dog en forklaring, da der flere steder er tale om "sort snak og gak". Serien bør man læse i rækkefølge.

Serien om Kralikkerne har samme streg og foregår i et lignende fantasifuldt univers.

7. del af Vejen til Spang Kuk vil også finde frem til fans, når der er læsebånd og frilæsning.