Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Den lille kok : nemme opskrifter med trin for trin-forklaringer


Beskrivelse


Børnekogebog med opskrifter på mad fra hele verdenen. For hver ret kan man se tidsforbrug, ingredienser og korte trin-for-trin beskrivelser af, hvad man skal gøre.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2015

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 7. sep. 2015

Festlige og nemme kogebøger for børn med trin-for-trin-opskrifter på mad fra hele verden og mange forskellige kager. Med voksenhjælp kan den bruges fra 6 år, selvlæsere fra 9.

To kogebøger med spiralryg, glat kraftigt papir og mange farvelagte tegninger til hver opskrift, som dog også har et farvefoto af den færdige ret. Det er bøger tænkt til den absolutte begynder i et køkken, og begge bøger indledes derfor med gode råd som at vaske hænder og passe på med varme og knive. Der er også tegninger af de nødvendige redskaber. Bøgerne ser ret ens ud, og for hver ret kan man se tidsforbrug, ingredienser og korte trin-for-trin beskrivelser af, hvad man skal gøre. Til mange af retterne er der foreslået variationer, pynt eller små tricks som at skille et æg med en tom plasticflaske. Opskrifterne er til sikre børnehits som pandekager og muffins eller populære retter fra mange steder i verden, som pizza, burger og nudelsuppe. Bøgerne er oversat fra engelsk.

To praktiske bøger med nemme opskrifter, som små køkkenskrivere sagtens kan finde ud af. Teksten er enkel, og maden og kagerne er stort set sikre hits og vil ikke udfordre kræsne børn. Men de ganske vist søde og glade illustrationer er også lidt barnlige at se på og peger mest i retning af de yngste i målgruppen.

Af niveau og udseende minder den en del om Lav mad med de mindsteJeg laver maden, en anden nyere trin-for-trin bog er Jeg laver madenAf niveau og udseende minder den en del om Lav mad med de mindste, en anden nyere trin-for-trin bog er .Informationer og udgaver