Bøger / skønlitteratur til børn

Den lille ø


Beskrivelse


Billedbog. Alt er idyl på den lille gård, men en dag begynder gæssene at sladre og de bliver enige om at ødelægge broen ud til øen og bo alene. Men da rævene angriber, var det måske alligevel bedre at være en del af fællesskabet?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2019

af

af

Julie Arndrup

d. 20. dec. 2019

En finurlig billedbog om værdien af samarbejde og fællesskab fortalt gennem bondegårdsdyr. Velegnet til oplæsning for 3-6-årige.

Alt er idyl og hygge på den lille gård, hvor alle dyrene lever sammen og har det godt, selv om de ikke altid er enige. Men en dag begynder gæssene at sladre og de bliver enige om at ødelægge broen ud til deres ø, og bo for sig selv. I starten synes de, det er rigtig rart med fred og ro, men efterhånden som tiden går opdager gæssene hvor meget de andre dyr bidrog med, og deres ø falder efterhånden helt fra hinanden. Til sidst angriber rævene, og så var det måske alligevel bedre at være en del af det store fællesskab. Illustreret af Robert Starling.

Historien er fin i sig selv, men for de voksne vil det ekstra lag om værdien af fællesskab også være interessant, ikke mindst i lyset af tidens politiske debatter om fx Brexit. Illustrationerne er i en barnlig og munter stil, men passer rigtig godt til det alvorlige emne. En god bog at læse højt, og også en god historie der kan bruges til snak om samarbejde, venskab og fællesskaber i børnehaven såvel som i familien.

Andre billedbøger om fællesskab og samarbejde kan fx være Klub Sort og HvidDet er min frugt! Det er min frugt!Andre billedbøger om fællesskab og samarbejde kan fx være Klub Sort og Hvid .