Bøger / faglitteratur / øvelser

Den lille træningsbold : muskeltræning, koordination, balance og leg


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 25. nov. 2009

Bogen kan bruges alle alle, der ønsker inspiration til selv at træne med den lille bold eller til undervisere, der inddrager den lille bold i undervisningen.

Ea Suzanne Akasha er afspændingspædagog og underviser på uddannelsen i afspændingspædagogik og psykomotorik. Hun har udgivet flere bøger, bl.a. om stavgang, og hvordan man får en god søvn. Betina Wegner er også afspændingspædagog og hun holder foredrag og kurser. Bogen består af øvelser med den lille træningsbold, som har vist sig at være et nyttigt redskab, fordi den gør træningen mere udfordrende og præcis. Bolden kan bruges til strækøvelser, til afspænding, til konditions- og koordinationstræning, til pulstræning og den er også oplagt at bruge til leg og træning for to eller i grupper. En af de store fordele ved træning med den lille bold er, at den giver muskelstabilitet i kropkernen og at den styrker balancen. I bogen præsenterer forfatterne mange øvelser i tekst og billeder, lige fra de meget enkle til de mere udfordrende.

Om træning med den lille bold har vi den lidt større bog Flad mave og faste former med den lille bold, 2008.

En god lille introduktion til træning med den lille bold, som på en gang er effektiv og legende, en træning, som kan foretages overalt, enten alene eller sammen med andre.