Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den lukkede by


Beskrivelse


Fantasy. Zip er nu emirens fange og bliver truet til hjælpe med at finde koden til Meta-maskinen. Ellers vil det gå ud over Sergül.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2010

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 25. jan. 2010

Fjerde del i den spændende letlæsningsserie for piger og drenge mellem 9 og 12 år. Genren er science fiction, og bogen ser spændende ud, så den skal nok glide ned.

Nye læsere kan ikke begynde her. De må have fat i de tre første bind for at forstå handlingen, som går lige på og hårdt fra side 1 og brutalt klippes over på side 47 med en vaskeægte cliffhanger. Zip er kommet i kløerne på den onde emir, som også har fanget Sergül og Mendi. Emiren er stadig ude efter koden til META-computeren, som kan sikre ham magten over Uzzierne, og det får han truet Zip til at hjælpe med ved at bruge Sergül som afpresning. Handlingen er forbavsende intens og dramatisk på trods af det lette sprog, men det er jo netop forfatterens store talent at få et letlæst sprog til at fungere, og en handling til at gnistre netop på en enkel måde. Bogen er gennemillustreret og flot og stemningsfuldt farvelagt.

Ud over at dette bind ligner resten af serien, er den helt klart et Josefine Ottesen produkt fra a til z, og det er jo ikke så ringe endda.

Jeg tager endnu engang hatten af for en forfatter, som kan levere en spændende bog med stemning, troværdige figurer og en tekst, som vil få selv de svage læsere med på kun 47 sider. Her er noget at gruble over, for det er ikke lige til at regne ud, hvad der skal ske, og hvem man skal holde med, og så er der mange mystiske navne og begreber at smage på rent sprogligt. Bare fordi man ikke er så rutineret en læser, behøver man jo ikke at blive snydt for gode ord.