Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den magiske boghandel - Tilly og bogvandrerne


Beskrivelse


Spændende og eventyrlig fortælling om forældreløse Tilly, som opdager, at hun kan rejse ind i de bøger, hun læser. For børn fra 8 år.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2020

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 24. aug. 2020

Spændende og eventyrlig fortælling om forældreløse Tilly, som opdager, at hun kan rejse ind i de bøger, hun læser. For børn fra 8 år.

Pigen Tilly bor sammen med sine bedsteforældre, som har en boghandel. Hendes far døde, da hun var baby, og hendes mor forsvandt under mystiske omstændigheder. Tilly elsker at læse, og en dag dukker Alice fra "Alice i Eventyrland" op. Tilly opdager, at hun kan rejse ind i de bøger, hun læser, og hun drager ind i bøgernes verden for at finde ud af mere om sin mor. Bag i bogen er en kort omtale af de 7 bøger, som Tilly kommer ind i eller møder personer fra: "Alice i Eventyrland", "Anne fra Grønnebakken", "Skatteøen", "Stolthed og fordom", "Historierne om Sherlock Holmes", "En lille prinsesse" og "Leg med os". Bogen er 1. del i en ny serie, skrevet af debutanten Anna James.

Historien indeholder mange af de elementer, som udgør en god børnebog: spænding, mystik, magi og et forældreløst barn. Temaet om at blive draget ind i bøgernes magiske univers er altid fascinerende. Danske børn kender næppe alle de gamle klassikere, som Tilly rejser ind i - i hvert fald ikke de 2 sidstnævnte bøger. Derudover er 2 af dem voksenromaner, som mange børn heller ikke har nært kendskab til. Bogen er for alle bogelskere, og den er både spændende og fantasifuld. Højtlæsning fra 8 år og selvlæsning fra 10 år.

Bookie og den magiske monokel handler også om at rejse ind i bøgernes verden.


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 1. okt. 2020

Forrygende debutroman om forældreløse Tilly åbner døren til bøgernes magiske verden. “Bogvandring er evnen til at bevæge sig omkring i bøgernes verden, og det er meget få læsere der kan gøre det; man ...


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 8 (2020)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 73, nr. 8 (2020)