Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den magiske hjelm


Beskrivelse


Tegneserie. Mik vil gerne være en af Kong Neos bedste soldater og få et løvehoved og løse spændende opgaver. Kong Neo sætter ham på en farlig prøve. Mon det lykkes Mik?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2010

af

af

Vibeke Axelsen

d. 29. sep. 2010

Børn, der netop har lært at læse og nu kan læse kortere, sammenhængende tekster, er målgruppen. Også ældre børn, der har svært ved læsningen kan bruge bogen. Bogen er til fornøjelig frilæsning, men den kan også bruges til formidling i et undervisningsforløb, hvor genre er på programmet.

Forfatter og illustrator er samme person, og hans udgivelser er meget populære. Bogen er 1. del af en ny serie Kong Neos løver, og den er del af link, som er et læsesystem. Kendetegnene for det er en så tæt forbindelse mellem tekst og illustrationer, at de nødvendigvis må læses sammen, og at illustrationerne giver en så optimal støtte for læsningen, at de - måske utrænede - læsere får mulighed for kvalificerede gæt. Indholdet er inddelt i små kapitler. Som introduktion præsenteres Kong Neo og Mik. Efter læsningen stilles der spørgsmål til nogle af tegningerne, systemets formål forklares og Jan Kjær præsenteres. I en spændende og actionfyldt fortælling er Mik soldat i Kong Neos hær og ønsker sig brændende at blive en af Kong Neos løver; elitesoldat. Han kommer på en prøve sammen med sin værste fjende Bruto og en tredje person. De skal finde en magisk hjelm. De består, men ikke det, de tror, og han når sit mål. Der er en fin og ordentlig morale!.

Bogen kan sammenlignes med den yderst populære Taynikma-serie.

Rigtig mange børn - nok flest drenge - fra 1. til 6. kl. vil med sikkerhed stå i kø for at låne denne bog, og de vil ydermere være utålmodige i ventetiden på flere i serien.