Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Den magiske skov


Beskrivelse


Dian skal på vej hjem passere en stor skov, hvor nye farer lurer. Det går galt, men Alfekongen hjælper ham, og giver ham nogle magiske dråber.

EmneordAnmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2001

af

af

Kristian Nielsen (skole)

d. 24. okt. 2001

Dian slap væk fra orkerne i Sumpen i Fanget af orker (01/23) og skal nu finde vej gennem den magiske skov for at nå hjem til sin landsby. Han har fået at vide, at han skal passere skoven inden det bliver mørkt, og at han ikke må røre noget i skoven. Men ved en vejforgrening går han forkert og kommer til at gå i ring. Til sidst er han så udmattet, at han må læne sig op ad et træ. Straks begynder han at slappe af, men da han ser alferne danse for sig tror han, at han skal dø. Alfekongen ser imidlertid Aros kniv og Seffs pose med urter og ved, at Dian er noget særligt. Han fortæller, at Dian er prins og at han er udset til at frelse sit folk fra den onde Nagir. Som de to foregående bind i serien er det en sproglig let tilgængelig fantasy for de yngre læsere. Niels Bachs dobbeltsidede farveillustrationer ligger tæt op ad teksten og er medvirkende til at formidle historien og lægger op til at udvide den i fantasien. Bogen er velegnet til oplæsning i indskolingen og kan selvlæses fra 2./3.kl. Også ældre læsesvage elever kan få en god læseoplevelse af den.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2019

af

af

Stine Bille

d. 18. feb. 2019

I serien "Drageherren" tager Dian ud på en lang og farefuld rejse. Han vil prøve at befri landet fra den onde Nagir. Sammen med nye venner kæmper de for Terras frihed. For de 8-10-årige.

Alle 11 bind i serien "Drageherren" udkommer nu i serien "Blå læseklub". Hovedpersonen er drengen Dian, der er vokset op som hittebarn hos en gammel kone. Da han bliver valgt til drageoffer, starter hans kamp for at overleve, og for at nedkæmpe den onde Nagir og hans hær af orker. På sin lange rejse, som der fortælles om i de 11 bøger, møder han mange forskellige farefulde udfordringer, og Dian skal kæmpe mod mange onde fjender. Heldigvis får han også mange nye venner, som alle ønsker at hjælpe ham. De ser alle noget helt specielt i ham, og langsomt finder de ud af, hvem han i virkeligheden er. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet i forhold til den tidligere udgave, fx har man fjernet store bogstaver på stednavne, delt flere ord med bindestreg og ændret skrifttypen til en mere læsbar type. Bøgerne har lix 8 til 10, dog har del 9 nu en lidt lavere lix.

Det er en fantastisk fantasy-fortælling. Historien bliver mere spændende for hvert bind, og man bliver indfanget i Drageherrens univers. Illustrationerne underbygger historien og de følger teksten fint, både i streg og stemning.

En anden rigtig god og spændende fantasyserie er serien om "Ulveridderne", fx Ulveridderne - flammen i øjet.


Folkeskolen

Årg. 121, nr. 50/51/52 (2004)

af

af

Mogens Bille

Årg. 121, nr. 50/51/52 (2004)