Bøger / skønlitteratur / roman

Den man elsker


Beskrivelse


Den 11-årige mediedarling Cecilie forsvinder i Espergærde. Politiassisten Liv Moretti kobles på politiets enhed NEC, der skal opklare, hvad der hurtigt viser sig at være en grum forbrydelse, som afdækker den rådne virkelighed under den velpudsede nordsjællandske facade.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2009

af

af

Sanne Caft

d. 30. sep. 2009

God og fint spændende krimi fra journalisten og forfatteren Therese Philipsen, der i 2007 debuterede med Den tjekkiske forbindelse. Til krimilæsere, der gerne vil have en ublodig krimi fra nutidens Danmark.

Therese Philipsen introducerer her politiassistenten Liv Moretti (ja, samme navn som gansterbossen fra USA - og hun er træt af at sige det) fra Helsingør, nu Nordsjællands Politi. Da en kendt (talentvinder i et tv-show) pige forsvinder sporløst, kobles Liv på sagen ud fra sit lokalkendskab til Espergærde, hvor forbrydelsen har fundet sted. Hendes drengede facon, ligepå attitude og gode detektiviske evner får hende til at passe ind i den brogede flok af politifolk, der udgør NEC, Det Nationale Efterforskningscenter, der har til opgave at opklare særlig personfarlig og grænseoverskridende kriminalitet. Plottet er tilstrækkeligt kringlet, de mistænkte har godt med skeletter i de designede walk in clossets, og politifolkene er farverigt forskelige.

Krimien er første bind i en planlagt serie om Liv og NEC. Forfatterens debutroman Den tjekkiske forbindelse fik fine anmeldelser.

Ny god serie med en dansk politiassistent, der opklarer forbrydelser, i denne kidnapning og mord. Troværdig, kvindelig hovedperson, godt plot, dansk nutidsmiljø og personer, man glæder sig til at høre mere til i de efterfølgende bind. Bred anvendelighed til krimilæsere af danske/skandinaviske krimier.


litteratursiden.dk

d. 5. okt. 2009

af

af

Merete Gotthardt

d. 5. okt. 2009

Let tilgængelig krimi fra det mondæne Espergærde. En 11-årig pige forsvinder på vej til skole, og politiassistent Liv Moretti fra Nordsjællandsk Politi bliver sammen med en specialenhed sat på opgaven...


Berlingske tidende

d. 25. sep. 2009

af

af

Nanna Goul

d. 25. sep. 2009


Jyllands-posten

d. 5. nov. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 5. nov. 2009


Politiken

d. 24. okt. 2009

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 24. okt. 2009


Weekendavisen

d. 12. feb. 2010

af

af

Leonora Christina Skov

d. 12. feb. 2010