Bøger / skønlitteratur / roman

Den med Richard Lange


Beskrivelse


Roman, der fra drengen Eigils fortællervinkel beskriver en families følelsesmæssige kaos efter farens forsvinden.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2015

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 26. feb. 2015

Lille sørgmuntert mesterværk om børns savn i en opbrudt familie, for alle med interesse for ny dansk litteratur.

"Den med Richard Lange" er Emma Elisabeth Nielsens første roman. Det gennemgående tema er savnet af en far, der pludselig forsvandt og en 10-årig drengs forsøg på at holde sammen på sin familie. Bogen fortælles udelukkende af drengen Eigil, der bor i "verdens mindste by". Fortællervinklen er præget af en barnlig logik og mundtlighed. "Det her er historien om mig og min mor og Richard Lange. Og også lidt om Julian og om bagerkonen og præsten, men mest om de tre jeg nævnte først." Vi følger personerne over en sommer, der kommer til at ændre deres liv. Historien får retning, da postbudet Richard Lange viser Eigil en samling postkort fra den forsvundne far. Med hjælp fra nogle af byens indbyggere går Eigil nu på jagt efter svar på kærlighedens mysterier, der kan forhindre moderen i at "gå i sort".

Bogen er et lille mesterværk og en pragtopvisning i metoden "Show it, dont' tell it", hvor der er fokus på konkrete detaljer i barnets hverdag. Efterligningen af barnets mundtlige sprogbrug bærer historien om voksenverdenens tragiske uformåen lige ind i hjertet på den voksne læser. Bogen har en skøn underdrejet humor med et sørgeligt tvist.

Fortællervinklen og drengens jagt efter svar på faderens forsvinden kan minde om romanen Ekstremt højt & utrolig tæt på af Jonathan Safran Foer.


litteratursiden.dk

d. 18. mar. 2015

af

af

Marianne Träff

d. 18. mar. 2015

Lille snusfornuftige Eigil er det kit, der holder den dysfunktionel familie sammen, men magter han opgaven? Hjerteskærende debutroman om et ensomt og forsømt barn. Eigil bor i ’verdens mindste by’, sa...


Berlingske tidende

d. 14. mar. 2015

af

af

Jørgen Johansen

d. 14. mar. 2015


Jyllands-posten

d. 7. mar. 2015

af

af

Jon Helt Haarder

d. 7. mar. 2015


Weekendavisen

d. 6. mar. 2015

af

af

Linea Maja Ernst

d. 6. mar. 2015


Information

d. 6. mar. 2015

af

af

Kamilla Löfström

d. 6. mar. 2015