Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Den meget lette guide til fair isle-strik : trinvise teknikker, letforståelige mønsterbeskrivelser og projekter, der kan få dig i gang


Beskrivelse


Guide til fair isle-strik, dens teknikker og foretrukne garntyper samt eksempler på de flerfarvede mønstre. Med 11 strikkeopskrifter til tasker, tæpper og puder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2017

af

af

Frederik Nielsen

d. 7. feb. 2017

Fair isle-strikkebog til både begyndere og øvede strikkere, der gerne vil lære at strikke mønstre i tofarvestrik.

Bogen er inddelt i lektioner begyndende med viden om garn og farvevalg, grundlæggende masker og teknikker og hvordan garnet holdes og føres i tofarvestrik. Derefter følger lektioner i de forskellige typer af mønstre med tilhørende projekter, man kan kaste sig over for at afprøve sine nye evner. Bogen afsluttes med monteringsteknikker og efterbehandling. Bogen har variationer af de forskellige mønstre til at inspirere yderligere til selv at arbejde videre, ligesom der er opskrift og diagrammer til hvert mønster. Forfatteren har tidligere udgivet bøger om strikketeknik til snoningsstrik og kniplingsstrik.

Man føres hele vejen gennem strikkearbejdet fra garnvalg til færdigt produkt, og bogen er grundig i sin gennemgang af teknikkerne med flotte billeder og god overskuelighed, så den er oplagt til nye tofarvestrikkere. Bogen er langtidsholdbar, da den fokuserer på de grundlæggende teknikker til selv at arbejde videre, fremfor at give en masse færdige opskrifter, der snart går af mode.

Forfatterens andre bøger, som fx Den meget lette guide til kniplingsstrik200 Fair Isle-mønstre deler teknikgennemgang og opbygning, og 200 Fair Isle-mønstre rummer flere mønstre at kaste sig ud i. Derudover er der en masse generelle strikkebøger, der indeholder opskrifter med tofarvestrikForfatterens andre bøger, som fx Den meget lette guide til kniplingsstrik deler teknikgennemgang og opbygning, og rummer flere mønstre at kaste sig ud i. Derudover er der en masse generelle strikkebøger, der indeholder opskrifter med tofarvestrik.