Bøger / skønlitteratur / roman

Den mørke flod


Beskrivelse


Gabriel og Michael Carrington er sønner af en "rejsende", der har særlige evner. Michael er endt i broderkabet Tabula, der overvåger verden og bruger barske metoder over for dem, der forsøger at holde sig udenfor. Gabriel, der er beskyttet af "Harlekinen" Maya, forsøger som en del af en lille gruppe at holde sig uden for overvågningen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 16. aug. 2010

Anden del af serien i trilogien om "Det fjerde rige" er for dem, der holder af gys, fantasy, spænding og science fiction.

Broderskabet "Tabula" behersker via avanceret teknologi civilisationen og gør verden til et usynligt fængsel. De jager med barske metoder alle anderledes tænkende. De to brødre Michael og Gabriel er sønner af en "rejsende", men Michael kæmper i Tabula. De leder begge efter deres far, som er forsvundet. Gabriel er beskyttet af "Harlekinen" Maya, hvis far er blevet dræbt af broderskabet. Jagten foregår bl.a. i New York, London, Irland, Berlin, hvor næsten usynlige tegn og symboler leder personerne videre. Vi kommer også med Gabriel ind i dystre, alternative verdener, hvilket forsiden især signalerer. Forfatteren skriver under pseudonym.

Inspirationen er tydeligvis Dan Browns Da Vinci mysteriet, 2003, men bogen trækker også på genrer som gys, science fiction og fantasy.

Kampen mellem det gode og det onde, overvågningssamfundet, den spirende kærlighed mellem Maya og Gabriel, Kain og Abel motivet, brødrenes jagt efter faderen og en detaljeret beskrivelse af de ukendte steder i storbyerne gør romanen hektisk. Romanen nærmer sig en dystopi, men kradser desværre kun i overfladen heraf. Der er mange temaer sat i scene, og samlet set betyder det tempo, spænding og gys. Forfatteren er endnu ikke kendt af den store læserskare.


Jyllands-posten

d. 18. juni 2010

af

af

Jakob Levinsen

d. 18. juni 2010