Bøger / faglitteratur

Den motiverende samtale i skolen : samtaler, der forbedrer adfærd og læring


Beskrivelse


Bogen er en praktisk håndbog, der giver lærere, AKT-vejledere og PPR-konsulenter effektive strategier og konkrete værktøjer til sammen med eleverne at finde løsninger på hverdagens udfordringer og konflikter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2018

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 24. apr. 2018

Den motiverende samtale er en samtaleteknik, hvor man gennem dialog arbejder med forandring og løsninger på hverdagens udfordringer og konflikter. Her præsenteres, hvordan metoden kan anvendes i skolen i forskellige sammenhænge. For de voksne, som arbejder med børn og unge i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

Bogens og den motiverende samtales mål er, hvordan man gennem samtale kan have fokus på forandring og styrke motivationen med et bestemt mål for øje enten i holdning eller adfærd. Metoden er oprindeligt udviklet i sundhedsvæsnet. Bogen er delt op i fire overordnede dele. Vi får først et et overblik over selve metoden og dens grundbegreber: empati, samtalens tempo, åbne spørgsmål, bekræftelse, refleksion, fremkaldelse og opsummering. Herefter følger eksempler fra praksis. I tredje del vises samtalens styrke i forbindelse med mobning, udsatte elever, forebyggelse af frafald og overgangen til livet efter grundskolen. Tilslut gives et bud på, hvordan man selv kan praktisere og udvikle sine samtaleevner og måske integrere metoden på egen skole. Der findes supplerende materiale på nettet.

Inspirerende bog. Her er vigtige metoder at trække på, når man som professionel i skolen har samtaler med børn og unge. Det understreges, at selv små korte samtale kan skabe forandring, hvis vi arbejder ud fra den motiverende samtales grundprincipper.

Man kan med godt udbytte læse Motiverende samtaler med børn og unge.