Bøger / faglitteratur

Den myndige lærer : Niklas Luhmanns blik på uddannelse og pædagogik


Beskrivelse


Bogen præsenterer en række fænomener, man støder på, når man beskæftiger sig med uddannelse og pædagogik. Her anskuet gennem den tyske sociolog Niklas Luhmanns særlige udgave af systemteorien, der ofte giver nye billeder af det vante og normale indenfor uddannelsesverdenen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. nov. 2012

Den tyske sociolog Niklas Luhmann er et stort navn i den pædagogiske verden. Denne bog fortæller om hans syn på uddannelse og pædagogik. Bogen har relevans for lærere, pædagoger og ledere i den pædagogiske verden. Bogen vil dog nok især blive anvendt i studiesammenhænge på lærer- og pædagoguddannelsen.

Bogen er teoretisk funderet og kræver sit af sin læser. Omdrejningspuntet er Niklas Luhmanns ideer om den sociologiske systemteori med derpå følgende ideer om uddannelse og pædagogik. Indledningsvis gives en generel præsentation af Luhmanns pædagogiske arbejde. Derefter fortælles der mere specifikt om neuropædagogik, skoleledelse, undervisningsledelse, undervisningsteknologi med afsæt i cooperative learning samt perspektiveres ud i lærerprofessionens fremtid.

Bogen kan læses sammen med Luhmanns: Indføring i systemteorien, 2007, og Luhmann for begyndere, 2006, af Schuldt.

Teoretisk funderet, vedkommende udgivelse om Luhmanns syn på uddannelse og pædagogik. Bogen kan læses af interesse eller i forbindelse med uddannelse indenfor den pædagogiske verden.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. jan. 2013

af

af

Torben Nørregaard Rasmussen

d. 17. jan. 2013


Unge pædagoger

2013, nr. 4

af

af

Jesper Tække

2013, nr. 4