Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den mystiske frakke


Beskrivelse


Livia har fået en fin rød frakke i fødselsdagsgave købt i en genbrugsbutik. Men Livias veninde Klara er sikker på, at der er noget mystisk ved frakken, og hvorfor begynder Livia pludselig at føle sig knyttet til en lille pige, begravet på kirkegården for mange år siden?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2014

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 8. dec. 2014

Roman om venskab, mystik og en fin gammel frakke. Til piger fra 9-11 år.

I "Den mystiske frakke" får Livia en fin rød frakke på sin 11 års fødselsdag. Frakken er købt i en genbrugsbutik og har en helt særlig historie med sig. Livias veninde Klara syntes, der er noget mærkeligt ved frakken og syntes også Livia begynder at opføre sig lidt sært. Livia kan heller ikke forstå, hvorfor hun begynder at føle sig knyttet til en pige, der blev begravet på kirkegården for mange år siden. Romanen er en del af "Sommerfugleserien" fra Carlsen, der er særligt udvalgt til læsevante piger mellem 9-14 år. Forfatter Katarina Genar er ikke tidligere oversat til dansk.

En fin roman om veninder og mystik og et blik tilbage til gamle dage. Romanen har en overskuelig opsætning og et sprog, der gør den let at læse. Flot rød forside med et lidt gammeldags udseende af Livia i den røde frakke foran et spejlbillede, hvori hun ser pigen, der før ejede frakken.

I stil, emne og typografi minder bogen om de andre titler i serien "Sommerfugleserien", som oftest handler om venskab, skoleliv og familien. Denne er dog krydret med lidt mystik og gamle dage og kan godt minde lidt om Kristina Ohlssons GlasbørneneSølvdrengen og Sølvdrengen med mystik og venskabI stil, emne og typografi minder bogen om de andre titler i serien "Sommerfugleserien", som oftest handler om venskab, skoleliv og familien. Denne er dog krydret med lidt mystik og gamle dage og kan godt minde lidt om Kristina Ohlssons Glasbørnene og med mystik og venskab.