Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den mystiske grav


Beskrivelse


Mathias og Gustav skal besøge Mathias onkel Hubert på Ravnegården. Om natten graver Hubert en grav. Hvem skal mon begraves i graven?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 18. juli 2014

Fire letlæste gyserbøger i en ny serie Mystik på Ravnegården. Bøgerne kan bruges til læsetræning og fritidslæsning eller indgå i et emne om uhygge fra slutningen af 2. klasse (fra 8 år).

Fire klassiske gys med forskellige børn, der besøger samme lokalitet, Ravnegården, hvor der bor mystiske personer. I Monsternat skal Pelle og Jens arbejde på Ravnegården. De bliver sat til at grave en skat frem i kælderen om natten. Kisten viser sig at indeholde en zombie. I Varulven finder Hans og Gry en mystisk dagbog, som fortæller, hvad der vil ske af uhyggelige ting med dem selv. I Spøgelseshunden kommer Max og Pelle til gården. Pelle bliver angrebet og bidt af en uhyggelig hund. Samtidig bliver Max væk, og Pelle får mistanke om, at han er blevet forvandlet til den uhyggelige varulv. I Den mystiske grav skal Mathias og Gustav besøge Mathias' onkel Hubert på Ravnegården. Om natten graver Hubert en grav. Der sker mange mystiske ting, og drengene er i tvivl, om de eller en tjener skal begraves i graven. Fælles for alle historierne er, at læseren sidder tilbage med spørgsmålet, om der virkelig sker overnaturlige ting. Bøgerne kan læses i vilkårlig rækkefølge og uafhængigt af hinanden.

Der findes mange gyserbøger for målgruppen. Denne serie minder om fx Zoom-on-serien.

Fire klassiske gys og virkelig uhyggelige historier for begynderlæserne. Bøgerne foregår på samme lokalitet men med forskellige børn.