Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den mystiske nabo


Beskrivelse


Petrine er sikker på, at der sker noget mystisk med dyrene på nabogården. Føllet Fiona forsvinder, og sporet fører Ponyklubben hen til naboen. Her venter der lidt af en overraskelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2009

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 14. okt. 2009

Ottende bog i Kirsten Sonne Harilds serie Pjok og Petrine for hesteglade piger fra 8 år.

Petrine ser en mystisk mand trække af sted med en lille pony på den forladte nabogård og opdager til sin store skræk, at der står en spand fyldt med noget, der ligner blod i stalden. Hun indkalder Ponyklubben til krisemøde, og da føllet Fiona forsvinder, tager pigerne affære. På nabogården møder de heldigvis ingen farlige ponyslagtere, men derimod den amerikanske pige Sara. Serien fortsætter i samme sikre stil som de foregående bøger. Denne gang er der tilsat et lille krimitvist, som gør historien spændende fra start til slut uden at være uhyggelig. Forfatteren er bedst kendt for serien Pony & co. for de lidt større hestepiger, men har også netop udgivet detektivserien Cornelius Krut. Sproget er letlæst uden at virke barnligt og egner sig både til selvlæsning og højtlæsning. Inger Tobiasens bløde s/h streg tilføjer liv, humor og drama til historien. Fin forsidetegning med Pjok og Petrine.

Serien henvender sig til de yngre hestepiger ligesom svenske Lin Hallbergs serie RAP om Elina og ponyen Sigge. Begge serier indeholder hyggelige og velskrevne historier om små piger og deres heste, og har indtil videre ingen spirende tween/teenage-problematikker.

Ottende del af dansk kvalitetshesteserie for de yngre hestepiger. Hygge, heste og en lille smule spænding er i højsædet.