Bøger / faglitteratur

Den nemme frugthave


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 6. jan. 2012

Bogen er til havefolk, der vil dyrke egne frugter og bær, og opleve glæden ved at fremavle sin egen mad. Det er primært en begynderbog. Den kan sagtens også fungere som opslagsbog, hvis man lige vil læse om beskæring af fx vindruer, ribs osv.

Bogen er oversat fra engelsk, den handler om den nemme frugthave, og hvordan man bedst og nemmest anlægger en frugthave. Den beskriver de fleste almindelige frugter og bærtyper, såsom ribs, blåbær, tranebær, vindrue, fersken, melon, æbler osv. Der er beskrivelser af både 1-årige frugter, og flerårige frugtbuske. Bogen gennemgår grundreglerne for dyrkningen, og hvordan man planlægger den plads, der er til rådighed i haven, den beskriver også hvilke frugtbuske, der kan trives i krukker, halmballer og plantesække. Bogen gør meget ud af at beskrive vigtigheden af planlægning og giver forskellige muligheder for, hvad man kan dyrke hvor, valg af planter, høstmetoder samt bekæmpelse af sygdomme og skadedyr, beskæring, opbevaring osv. Til sidst kommer bogen kort også ind på emner om havekompost, syltning, hjemmelavet frugtlikør og lidt om forskellige redskaber. Bogen har mange billeder og er med praktiske råd til dyrkning af mange forskellige frugter og bær på en nem måde.

Den nye selvforsynende have, 5. udg. 2009, er i samme genre, men har også grøntsager med. Så vidt vides er det vist en af klassikerne for havefolket.

En fin bog som nybegynderen kan have glæde af, og den er også oplagt som opslagsbog.