Bøger / faglitteratur / håndbøger

Den nemme køkkenhave


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2012

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 6. jan. 2012

Bogen henvender sig til de haveinteresserede, der ønsker inspiration til at udforme, vedligeholde og få glæde af en nem køkkenhave, der ikke er for arbejdsmæssigt tidskrævende. Titlen og forsiden sælger bogen fint.

Forfatteren har udgivet en del engelske havebøger, denne er sammen med en bog om frugthaven den første, der er oversat til dansk. Bogen kommer først omkring indretning og planlægning af køkkenhaven. Dernæst gennemgås de forskellige afgrøder, ordnet efter udbytte; bladgrøntsager, bælgplanter, rødder o.s.v. Hver afgrøde gives stjerner efter hvor nem den er at passe, og hver indførsel indeholder oplysninger om sorter, udplantning, høst, vanding og pasning. Efter gennemgangen følger et generelt kapitel om dyrkning, og bogen afrundes med tips til hvordan man gør arbejdet med køkkenhaven så nemt som muligt. Fine helsides illustrationer. Ordliste og register. Små grønne bokse med kort information. Velegnet som opslagsbog, men det er synd at teksten er sat med en meget lille font, der gør, at den kommer til at virke ret kompakt.

Der findes rigtig mange fine bøger om køkkenhaven. Af de nyeste kan nævnes Isabellas store bog om køkkenhaven, der er mere fortællende end denne udgivelse og Politikens bog om køkkenhaven, der er mere detaljeret.

Fin opslagsbog med mange gode råd om den nemme køkkenhave. Skæmmes kun af de meget små bogstaver.