Bøger / faglitteratur

Den nødvendige opdragelse : er opdragelse nødvendig?


Beskrivelse


Forfatteren giver et kærligt og kvalificeret bud på, hvad børneopdragelse er i dag, og hvordan vi kan gribe opdragelsen an i hverdagen. Kærlighed, omsorg og anerkendelse er fundamentet i opdragelse, men også klare tydelige voksne, der viser egne grænser.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 15. dec. 2014

John Halse er nok kendt af de fleste, og i denne bog tager han kærligt fat på emnet opdragelse som nødvendighed. Den har allerede formidlet sig selv til pædagoger, lærere og forældre via tv, radio og Facebook. Bedsteforældre kan også læse med!.

Omdrejningspunktet for bogen er, at opdragelse drejer sig om samvær og nærvær primært mellem børn og forældre. Kærlighed, omsorg og anerkendelse er fundamentet i opdragelse, men også klare tydelige voksne, der viser egne grænser. Bogen er opdelt i 3 afsnit. Første del tager fat på en debat omkring opdragelse. I anden del tages fat på de steder hvor det er svært for de voksne at navigere ift. opdragelsen, bl.a. omkring grænser og det at sige nej, inddragelse, modspil og medspil osv. Tredje del handler om praksis, fx om mobiltelefonen, internettet, søskende, bedsteforældre osv. Helt generelt er denne bog en opsang til de voksne om at sætte tydelige sunde markeringer. Halse mener, det er vigtigt, at man udvælger sine områder for opdragelse og er tydelig og konsekvent. En slutreplik er: "Vi må opdrage dem, ikke for at begrænse dem, men for at de skal udvikle sig".

En bog rigtig mange forældre, pædagoger m.fl. kan have glæde af at læse i. Halse har mange gode pointer og skriver godt, nærværende og med empati og har sine meningers mod.

Helens bog om børn & opdragelse er en anden bog om opdragelse.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. apr. 2015

af

af

Helge Christiansen

d. 7. apr. 2015


Politiken

d. 17. dec. 2014

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 17. dec. 2014


Jyllands-posten

d. 1. feb. 2015

af

af

Lone Nørgaard

d. 1. feb. 2015


Kristeligt dagblad

d. 30. jan. 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 30. jan. 2015


Weekendavisen

d. 9. jan. 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 9. jan. 2015


Information

d. 27. dec. 2014

af

af

Steen Nepper Larsen

d. 27. dec. 2014