Bøger / skønlitteratur / roman

Den nøgne mur


Beskrivelse


En kvinde i 60'erne er vendt tilbage til Paris, hvor hun studerede i 1950'erne, for at finde sig selv fra dengang, og sig selv nu, hvor hun tæres af sorg over sin demente mor derhjemme i Danmark.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Winther Olsen

2007

En roman for modne kvinder om at forsone sig med sit liv og sin fortid. Hvad der er gjort er gjort og med til at forme netop dit billede.

Thea, der er journalist og i 60'erne, rejser i lidt oprevet sindstilstand fra sin demente mor for at få et kort pusterum i sit ungdoms Paris. For mere end 50 år siden studerede hun ved Sorbonne og mødte sin daværende ægtemand; nu vil hun på sporet af sin tabte tid og opsøger derfor kvarterer og steder fra dengang. Hun fremlejer en lejlighed, der meget symbolsk er pakket ind i stilladser og slør og begiver sig ud i byen med hovedet fuld af tanker om sin døende mor, men også om barndommen derhjemme og ungdommen i Paris. Hvem var hun egentlig, når hun kigger rigtigt efter - og ville hun gøre det om, hvis hun kunne? Disse og flere spørgsmål får hun afklaret med sig selv - hjulpet godt på vej af en fremmed sjæl i byen. Forfatteren har skrevet flere romaner, sidst De fritstillede fra 2005.

Andre forfattere der kan ramme den samme sprogtone og stemning er fx Ida Jessen, Tove Pilgaard og Karen Fastrup.

En fint skrevet lille roman, stemt i en blød mol. Rolig og fint sansende vil den have appel til kvinder, der måske også genkender den situation, at døende forældre fremkalder en trang til at kigge indad og få samlet billedet af sig selv.


litteratursiden.dk

d. 15. okt. 2007

af

af

Pernille Lisborg

d. 15. okt. 2007

Nænsom roman om at forsone sig med det liv, man har levet, de valg, man har truffet, og det menneske man er blevet. "Hvilke historier skaber vi af vore liv? Dem, vi kan leve med. Eller dem, vi tror, u...


Kristeligt dagblad

d. 24. nov. 2007

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 24. nov. 2007


Jyllands-posten

d. 26. okt. 2007

af

af

Annelise Vestergaard

d. 26. okt. 2007


Berlingske tidende

d. 27. okt. 2007

af

af

Kathrine Lilleør

d. 27. okt. 2007